Amerika New York'da 3 aylik dil okulu

ABD'ye dil okuluna gitmeden once danismanlarin onerdigi en kisa sureydi bu. 3 ayligina gitsem uzatamiyor muyum sorusuna ise hayir ve bilmiyorum cevaplari geldi. Oysa dogru yanit evet olmaliydi.

Ustelik ABD'de dil okuluna gidecekler icin ister kisa donem dusunsunler ister uzun, en uygun sure 3 ay. 3 aylik kursunuz bittikten sonra ayni okula devam etmek isterseniz eger 1 aylik tatilden sonra devam edebilirsiniz ya da baska okula gecmek isterseniz 1 ay icinde transfer islemlerini tamamlamak kaydi ile 2 aylik tatilin ardindan yeni okulunuza baslayabilirsiniz. Ben 6 aylik kayit oldugum icin ilk 3 ayimdan sonra 1 ay tatil sonraki 3 ayimdan sonra transfer olmak kaydiyla 2 ay tatil yapabildim. Tabii tatil almak istege bagli bir durum. 12 haftalik egitimin ardindan tatil almak icin 10. haftada dilekce vermek zorundasiniz.

Buradaki puf noktasi hesap yaparken ay olarak degil hafta olarak hesabinizi yapin: cunku 4 hafta 28 gun, 30 ya da 31 degil. yani 6 aylik bir egitimde kursunuz sizin hesabiniza gore 15 gun erken bitebilir sasirmayin:)

Eger dilekcenizi 10. haftadan sonra verirseniz tatiliniz verdiginiz tarihten 2 hafta sonra baslar. Buraya kadar sorun yok. Diyelim 12. haftada dilekce verdiniz ve 14. haftada tatile ayrildiniz. Okula basladiniz kalan 10 haftayi okuyup yeniden tatil alamiyorsunuz. Bunu ABD yasalarinca 12 haftaya tamamlamaniz lazim. 2 hafta icin kursu da uzatmiyorlar ve 1 ay uzatmak zorunda kaliyorsunuz. Dil okullari ogrencilerden 1 ay fazla para almak icin bu bilgiyi ozellikle vermiyorlar. Sansliysaniz etrafinizda tecrubeli birinden duyarsiniz degilseniz benim gibi 1 ay extradan para verirsiniz.

Biraz kafaniz karisti farkindayim. En kisaca ozetliyorum. 3 ayligina gidin, 2 ay tatilinizi alip baska okula transfer olun, orada da aynisini yapin. 2 ay tatil yapiyorsunuz, okul ucreti vermenize gerek yok, etrafin tadini cikarabilirsiniz. Ozellikle orada calismayi da dusunuyorsaniz okul ve is ayni anda cok yorucu olacagindan sizin icin bir nefes alma noktasi olacak bu tatiller.

Unutmadan soyleyeyim derslere devam zorunlulugu var. Kati okullarda kurda 5 devamsizlik yaparsaniz okuldan atiliyorsunuz ve size eve donus yolu gozukuyor. Kimi okullarda ise biraz daha esnek. Bazilarinda da baya baya esnek ki ayda 300$ verip okula bile gitmenize gerek yok ama tavsiye etmiyorum.

0 yorum: